Follower Cik Syuhadah

Tuesday, 31 January 2012

Entri Paling Bosan. Takk payah baca !

Assalamualaikum SEMUA.

Ya Allah , lamanya syu meninggalkan dunia blog nie. Maafkan syu yer sayang. Syu takk pergi mana-mana pun. Syu ada je kat sini. Mungkin mood syu nakk berblog takk sampai lagi kot. Lagi pun,sem nie syu busy sangat. Dengan report,assigment,kuiz,test. Takk senang duduk rasanya. Tapi,syu ok je. Takk student la kalau takk busy kan? hehe

Kawan-kawan.
Sejak dua menjak nie banyak sangat dugaan yg datang dalam hidup syu. Ada je masalah yg datang. Lepas satu satu Allah uji syu. Orang cakap,Allah akan beri dugaan pada orang yg kuat je. Syu kuat ke??? TAK ! SYU TAK KUAT ! Takk ada orang nakk support syu. Semua orang yg syu sayang,buad syu macam nie. Dyorang kecewakan syu. Dyorang bg masalah besar dalam hidup syu. Hidup syu tak sehappy dulu. Syu dah tak ada siapa-siapa pn. Harap2 kan kawan kt kuliah je nk buad syu ceria. Syu hilang tempat mengadu. Hanya Allah je yg setia mendengar rayuan syu. 

Kawan-kawan kt luar sana mesti gembirakan? Ada family yg memahami. Ada family yg sentiasa support korang. Untungnyaaaaaa korang. Alangkah bahagianya kalau syu pn ada macam tue. Hmmm syu sedih sangat. Syu kecewa,menyesal pun ada. Ya Allah,tabahkan hati syu. Final dah nak dekat. Sebenarnya,syu dah hilang semangat je nak study. Rasa macam malas sangat. Kalau pergi pun,buad cukup syarat je hidup kat dunia nie. 

Sekarang nie tahu tak apa yg syu rasa? Rasa macam nakk pergi jauh-jauh je. Tapi,pergi mana eh ? ? ? ?

Syu rindu zaman kecik-kecik syu dulu. Syu main-main tepi longkang ngn along. Petang-petang main taman permainan ngn along. Malam-malam pula,g mengaji ngn along sama-sama. Sampai rumah ikut pintu belakang,kami lumba siapa sampai ruang tamu dulu. HEHE syu ikut shortcut kt tingkap along ikut jalan dapur.  Masa tue pakai baju kurang la kan sebab baru balik ngaji. Syu pn panjat tingkap,tiba-tiba syu lost.................................... Cuba teka syu g mana? HEHE masa syu melompat tue syu terjatuh,kepala syu terhentak kt meja besi depan tingkap. Gara-gara kain baju kurung syu tersangkut tue la. HIHI 18jam syu tak sedarkan diri. Ganas kan? Lepas dari tue,syu tak boleh naik lift. Naik escalator pun tak boleh. Rasa macam kepala hotak nie bergoyang-goyang je. HIHI Masa tue adik syu 2 orang tue kecik lagi. So,g mana2 semua ngn along. Kalau gaduh pun,kejap je dah baik. Rindunya saat-saat tue. Kan best kalau masa boleh diundur. Tapi,itu semua dulu. Sekarang takk macam dulu. 

HUHU tiba-tiba syu beria sangat cerita-cerita nie. Argh buang masa lah ! 



Nota Siku : Ok la,syu nakk tidur kejap. Jap lagi nakk g lab soil pula. Byee ~

3 comments:

Matt Know Fahmi said...

sibuk eh blajo... sampai x sempat ber blog.... ap kate jenguk2 blog saia yew... sifu... ngeh3...

Aku, Dia dan Kamu said...

tak suwOh buat pe2.. cume nk kOngsikan cerita cinta je.. jOm layan owner yg cOmell.. ;)

Aimie Erika said...

sabar laa, ALLAH sentiase ade dgn kite ;)