Follower Cik Syuhadah

Sunday, 4 December 2011

Assalamualaikum Pembaca Z S 


5 December 2011 
Takk tahu nakk bercerita pasal apa. TAPI,tetap nakk bercerita juga. HEHE i sebenarnya baru pulang dari kelas tutorial fluid dan sepatotnya ada klass siol engineering. Malangnya,kelas nya CANCEL. i sangat-sangat la FRUST ! HAHA *tipu* So dikesempatan ini lah i nakk bermesra dengan blog i nie. Almaklum la , sejak 2 menjak nie blog i di anak tirikan dek kerana kesibukan i mengalahkan Tok Najib. hihi 


Sebelum i mula bercerita, biarlah i bagi tahu sikit keadaan yg melanda negeri PERLIS tersayang ni. HUHU kalau korang nakk tahu,PERLIS nie sangat pelik. Maksud i keadaan dan cuaca dia. Kalau PANAS tue,memang panas gila la. SUMPAH ! Takk tipu. Bibir sampai kering2 la. i yg g kelass dengan incik ego s i pun dah burn kulitnya,ini kan berjalan kaki. Itu kalau panas. Kalau musim hujan pula? Memang 3 hari berturut-turut hujan tanpa henti. Maka,banjir la bumi PERLIS tercinta. Mula la student2 UiTM kalut nakk balik. HIHI macam i =_=' tapi PERLIS BEST ! Tenang je. Takk ramai orang. Jalan pun takk sibuk macam kt KL. Itu lah PERLIS. 


Sabtu hari tue i jalan-jalan kt JITRA bersama ZAM my bestfriend ! *ZAM itu perempuan tau* Hajatnya nakk tengok OMBAK RINDU. Malangnya tiket dah SOLD OUT. Mana takk nya,orang jitra tengok wayang kt jitra. Orang perlis pun tengok wayang kt jitra. Macam mana tak habis. APTB. FYI,kt perlis memang takk ada wayang. So ?? Nakk cakap perlis KOLOT la? Cakap la ! *kalau mulut u nakk kena cili dengan i la* i sayang perlis tau ! sayang orang perlis sekali. HIHI 


Jumaat hari tue,incik ego s i jatuh. HIHI malu la nakk share cerita nie kat korang. TAPI,lawak tauu. HAHA takk apa-apa lagi i dah nk gelak. OK ceritanya macam nie. Malam tue i lapar sangat. Nakk makan TAPI malas nakk g makan kt luar UiTM. Almaklum la ,takk ada orang nakk teman i. So,i decide beli makan kt dalam UiTM la. Kebetulan ada bazar kt dalam UiTM itu. Maka,i pun menuju la ke bazar bersama incik ego s in. OK i nakk park moto nie. Alamak ! Ramainya budak laki lepak kt park potor. MACAM MANA NIE??  dengan muka i yg penuh buad-buad confident pun park la motor. OK buad masa nie,semuanya masih dalam kawalan. HAHA ok i nakk turun dari motor nie. Tiba-tibaaaaa bommmmmmmmmm *i tak tahu bunyi dia macam mana* TAPI incik ego s i tergolak. HAHA i jadi pelik. KENAPA nie??? OK ORANG RAMAI SEMUA TENGOK I ! i tengok je incik ego i tue dengan pelik. *jadi orang bengong kejap* HAHA dengan sekuat tenaga keperempuanan i angkat incik ego s i tue. Wah,gagahnya i ! HAHA tak angkat mana la. Bangun kn incik ego s i yg tergolek tue la. CETT ! SUMPAH ! Malu gilaaa la. OK incik ego i selamat. Fuhhh selamat. TAPI kann i tgk incik ego s i jadi teleng. Tahu tak teleng? alaa,yg leher dia macam tak betul tue. Haaa bergitu la terjadi dekat incik ego s i. Handle dia lari. MENGAPAKAH? Incik ego s i CACAT ! TIDAKKKKK ! Macam mana nie ? i dengan muka takk malu pun panggil la mamat kt tepi-tepi i tue mita tolong tengok2 kan incik ego s i yg PARAH tue. OK takk sampai 1 minit dia tengok , lalu dia berkata " awak kunci handle motor nie. sebab tue jadi macam nie". I dengan malu nya cakap "ouh yke? hihihiihihi TERIMA KASIH. *takk tahu nakk letak muka kt mana*

3 comments:

Syuhaiba Hamizi said...

ha3 :p

Edy Fee said...

jalan kat jitra..tak ajak pon.ehehe
hurm tatau nak citer tp panjng giler post

Aimie Erika said...

SUMPAH kelakar laa :)