Follower Cik Syuhadah

Thursday, 21 July 2011

Bila Kau nk Stop Kutuk-kutuk UiTM !

Pagi-pagi buta aku bangun je terus aku buka lappy then terus buka blog kesayangan aku.Macam biasa la blogwalking sambil jogging-jogging hirup udara segar.Tapi,tak segar mana la bila aku terbaca entry cik natrah kita.Tengok tajuk aku ! pasti kauorang tahu ape yang cuba aku sampai kan.Sebagai student UiTM,aku sepatutnya dan wajib untuk mempertahankannya.

Baca ini :

-"Bukan apa, bagi aku la kan...UiTM tu macam 2nd class universiti"

Terbakar hati aku bila baca. Nie baru sikit ! Meh baca lagi. 

-"Tengok pada standard laaaa, most of the UiTM students adalah intake yang xley survive kat matrik (intake Disember) and Budak2 lepasan SPM yang x dapat matrik. "

-"Kalo ada yang mintak ngan iklas ati pon,,sebab senang nak dapat...X payah nak compete ngan students bumiputera yang jaoooooooohhhh lagi cemerlang."

-"Bukannya jeles ngan populariti UiTM, tapi da fed up sebab people never recognize UTM yang da banyak bagi sumbangan kat negara kita lam sektor Teknologi. Memang ramai usahawan Bumiputera yang berjaya datangnya dari UiTM, tapi para engineer, arkitek pe suma dari UTM"


Sangat-sangat tidak sopan ! Apa la kau CEMBURU sangat dengan UiTM? Ganggu kau ke? Susah kan kau ke? Aku tak rasa pun UiTM ganggu dan menyusahkan kau. Sepatutnya kau kena bangga dengan UiTM sebab menolong anak bangsa. Membela anak banggsa. Tak mahu anak bangsa tercicir. Tapi,kenapa kau masih nk beza-beza kan UiTM dengan universiti yang lain.Kau kena tahu UiTM pun ada class dia tersendiri. Kau yg bukan student UiTM kau tak tahu. So,kau jangan la buad-buad tahu.Kau jaga je U kau tue elok-elok.

Aku sebagai student UiTM sangat bebangga dengan UiTM ! Yuran pun murah. Semua kelengkapan dan kemudahan cukup. Alhamdullilah. Kau jangan berbangga dengan yuran kau yang mahal tue!  Kemudahan yang hampir sama! Setakat ada cina dan india tue,jangan nk bangga sangat la. Kau bersaing la dengan mereka-mereka yg bukan melayu tue. Jangan nk bersaing siapa lagi hebat membeza-bezakan univ siapa lagi bagus ! Sedangkan kau pun study tah macam mana. Setakat univ kau bagus atas dasar nama sajaha yg GAH,tapi kau setaraf dengan budak-budak yg tak ada hala tuju dalam univ kau tue,lebih baik kau balik je. Tolong mak bapak kau. Buad habis duit mereka je kau duduk dalam tue. Mereka bersusah payah cari duit,sedangkan anaknya sedah bersusah payah mengomel dan mengkritik univ lain. Memang tak ada kerja lain la kau nie  !

Baca ini !


Mamat ni memang mencabar budak-budak UiTM ! Owh Faiz,kalau aku jumpa kau,teringin kau nak tumbuk muka kau kasi lebam mata kau. Nk tengok hebat mana sangat kau nie. Ke hanya hebat berkata-kata,tapi ilmu tak la tinggi mana. dah la ber 'wa'. Lansung tak ada budi bahasa. Lepas tue kutuk melayu Islam ! Kau tue orang ape? Melayu Islam pada luaran,tapi dalaman kau kafir agaknya. opss ! Kalau aku huraikan setiap baik kata-kata kau,memang banyak mistake yg kau buad. Pasti tiada maaf untuk kau sampai mati ! Dah la mencabar kami supaya usulkan benda ni kt Naib Canselor. Sewenang-wenangnya kau main-main dengan nama NC kami. Memang kurang ajar! Malang nya siapa yg dapat anak macam FAIZ ni. Teringinnya aku nk jumpa kau,FAIZ! Tp,mamat nie penakut sebenarnya. Mengikut kata cik Natrah,mamat langsi nie merahsiakan identitinya. Kalau berani dan anak jantan,kau tak akan sorokkan identiti kau. HAHA. 

Mulut orang memang tak boleh tutup. Tapi,sebagai student UiTM,kita kena tunjuk pada mereka yg busuk hati sangat dekat UiTM tue yg UiTM pun mampu bersaing seprti Univ yg lain. Bukan luaran sahaja,tapi dalaman pun terbaik ! UiTM DIHATIKU !


We love UiTM !





Wednesday, 20 July 2011

Sebelum vs Selepas

Sebelum

Boy : Salam ;)
Girl  : Wsalam ;p
Boy : Kacau ke?
Girl : Takk la. Awak buad ape?
Boy : Tak buad apa-apa pun. Tengok tv je kt ruang tamu. Cite Kongsi. Buad ape tue?
Girl : Tengah lepak-lepak je kt depan rumah. Dah makan?
Boy : Sudah. Kan dah jemput tadi. Lupa la tue.
Girl : Ouh ! Aah,lupa la. banyak makan semut pink la nie. Lauk ape?
Boy : Hari nie mak masak sambal udang. Lama gila tak makan sambal mak. Awak dah makan?
Girl : Belum lagi. Hari nie on diet. HAHA.

Selepas

Boy : Salam
Girl : Wsalam
Boy : Kacau ke?
Girl : Takk la. Buad ape tue?
Boy : Tak buad apa-apa pun.
Girl : Tak kan tak buad apa-apa?
Boy : Tengok TV je.
Girl : Ouh,cerita apa?
Boy : Kongsi je.
Girl : Dak makan belum nie?
Boy : Makan dah.
Girl : Tak jemput pun.
Boy : Maaf! Lupa la.
Girl : Hm lauk ape?
Boy : Sambal udang je.



*Dulu teruja je bila mesej. Tak tanya pun dah jawab. Balas mesej pun panjang-panjang. Sedihnye !
*Sekarang balas mesej pun nk tak nak. Tanya sepatah jawah setengah patah. Tak bermayanye awak bila mesej dengan saya ! 


p/s : Manusia memang senang berubah dari segi sikap dan perangainya. Tapi,HATI tak semudah itu untuk berubah. Berubahlah selagi HATI ini menerima. Jangan sampai HATI ini tertutup,baru nk sedar. Menyesal nanti.




Berwajah baru !

Mood berbelog berbunga-bunga gilaa sekarang nie.
Tak mahu cakap banyak la !

Cuma nk cakap sikit je !

T.E.R.I.M.A  K.A.SI.H,bella kasturi .


Ini la hamba Allah yang telah make over belog aku yang buta belog !
Amat dan teramat-amat berpuasa hati sbb aku pun tak reti nk make over secantik nie.

TERIMA KASIH sekali lagi.

p/s : Kau berjaya buad aku tersenyum sampai ke telinga laa !



Tuesday, 19 July 2011

Tak ada peluang untuk kau lagi !

Over is over !
Tak perlu cakap banyak-banyak lagi.
Kau tetap sama.
BOSAN gilaa dengan perangai kau ouh !

Peluang pun macam dah bagi je.
Kau tetap sama.
Tak apa la. Senang cerita.
Peluang dah HABIS.

bye !

p/s : nakk cari baru boleh takk ? HAHA. Gilaa.

Friday, 15 July 2011

Mood bercuti hilang !

Bangun je pagi , ada je masalahnye. 
Tak tahu bila nk berakhir.
Serabut. Serabut. 
Rasa nk balik Arau pun ada. 
Hilang mood bercuti !


Sabar,Syuhadah !

Tuesday, 12 July 2011

Doa untuk Mama.

Terkejut dengar apa yg ayah cakap tadi.
Macam takk percaya pun ada.
Nampak mama sihat.
Memasak,basuh baju,buad segala kerja rumah.

Tapi,rupa-rupanya mama tak sihat.
Mama kena darah tinggi.
Mama terpaksa makan ubat tiap-tiap hari.
Ubat habis je,kena pergi hospital.

Ya Allah, Kau sembuh kan lah darah tinggi mama saya.
Saya mahu melihat mama saya sihat seperti dulu.
Amin~

Makk, Angah saya mak. Tak sabar nk jumpa mak jumaat nie.
Rindu sangat kat mak.


Ini mama dan ayah saya.
En. Hamizi & Pn. Hanim.
Rindu beliau sangat-sangat.
I love youu,mama. I love youu,ayah.

Semakin Hari Semakin Tawar.

Saya kecewa dengan awak.
Awak tak sama seperti 10 bulan yang lalu.
Kalau awak masih sayangkan saya dan hubungan kita.
Tolong berubah demi itu.

Selagi awak tak berubah. 
Saya tak akan bersama awak kembali.

TERIMA KASIH

Tuesday, 5 July 2011

BerPIZAA Sebentar ;DD

Lama gilaa mengidan nk makan PIZAA ouh.Dari keluar jenjalan bersama beliau bulan lepas-lepas lagi.Tp,still tak dapat jugak makan.Sedih gilaa time tue.Beliau masih memilih kedai yg jual nasi campur la konon-konon kenyang gilaa!Grrrrr. Geram!Tapi, takk ape!Finally. aku dapat juga makan PIZAA tw.Siap berbuka puasa makan pizaa lg.Kau ada? ada? ada? Takk ada kn?

Actully,aku tak plan pun nk pergi.Saja la ngadu-ngadu ngn member class lama tak makan pizaa.Tibee-tibee....Ade la sorang minah nie. Hahaa Mek klate tp dah murtad sekejap dr klate jd orang KL.Haha. Nurul Nadia namanya.Cepat je cakap JOMM! Hahaha.Memang bestt laweyy!

Masalah transport pun tak ada.Kami mintak classmate kami hantar kn ke Kangar.Bukan setakat hantar,balik pun diaorang hantar kan.Sumpah! saving RM24 ouh!tQ classmate! Merasa juga sekeping pizaa kn.Okyy la tue dari takk ada langsung. kan?

Waktu berbuka pun masuk.MAKAN TIME!1 suara pun tak dengar. Punya la menikmati.
Menikmati sambil tengah kebuluran.Memang la senyap je. Hahaaa. Sumpah! Puas gilaa weyy makan.Sampai nk tercabut butang seluar aku.Memang seronok la walaupun hanya berdua. heee

Nway,bigg thanks to Nurul Nadia kerana sudi menemani saya dan secara tidak langsung telah merealisasikan pizaa yg saya idam-idam kan.

Mari cuci mata sambil telan-telan air liur! eeeuuww.


Saat-saat menanti pizaa ku DATANG!
Muka teruja gila.
Tapi,masih ada Nur. Almaklumm la. Mula orang puasa. hee


Dengar lafaz bismalillah dan doa makan,terus terkam apa yg sampai dulu.
Semestinya Mr. Pizaa aku sangat LEMBAB!
Okk tak apa. Bersup dan roti dahulu okk. 



Sedang bersup sementara menanti Mr. Pizaa.
Nak habiss dah tue! Tapi,tak sampai-sampai. ADOIII.



okk ! DIA datang. Nyum-nyum!
Takk nk cakap banyak la.
Serbuuu.


Muka nk seronok je potong Pizaa ouh!
Seronok beronok-ronok la time nii.
Saat yg aku tunggu-tunggu nii.


Makan laa!
Tak tengok kira kanan depan belakang dah!
Tengah menikmati gilaa.
Bob meletop sebelah pun tak heran dah. 
Fokos 110% kt Pizaa je.


Takk main la makan Pizaa je.
Sekali sekala layan PRIMAVERA SPG jugak.
Baru syokk.


Menu tambah lagi meyy!
BBQ wings lagi.
Memang terbaikk la.


Okk2 ! Gambar ni bukan nk tunjuk hndphone or spgeti ok.
Nk tunjuk 2 gelas coke itu.
Kepunyaan aku!
Hahaaa. Tak cukup segelas. Kena 2 gelas jugak. Gilaa la kau!


Finally! Muka BAHAGIA nk mampus!
Kenyang gila laa. Alhamdulillah. Syukur.
Perut jangan cakap la. Macam prgnent 5 bulan.
Butang tengah genting-genting je nk tercabut. Tunggu masa je.

Alamakk! Terlupa sumthing.
Terlupa nk kenal kn kt korang minah klate yg aku perkatakan diatas tadi.
Ini la Beliau!


Comell kn? Nk jugak gambar potong Pizaa.
Haha. Thanks a lot yaa ;))
Kamu telah buad saya tersenyum sampai ke telinga.


Ini lah kami di akhir cerita.
Bahagia je muka.

Ehem-ehem!
Nk jugak tunjuk resit makan kami.
Mengoder sakan.Amek kauuu!
Haaa ape lagi? Bayar laa.
Tak apa! kami tong-tong.
Sekali sekala makan kan? Bukan selalu pun.




Lastly,kami pulang dengar hati yg gumbira.
Chill gilaa la tadi.