Follower Cik Syuhadah

Tuesday, 31 January 2012

Entri Paling Bosan. Takk payah baca !

Assalamualaikum SEMUA.

Ya Allah , lamanya syu meninggalkan dunia blog nie. Maafkan syu yer sayang. Syu takk pergi mana-mana pun. Syu ada je kat sini. Mungkin mood syu nakk berblog takk sampai lagi kot. Lagi pun,sem nie syu busy sangat. Dengan report,assigment,kuiz,test. Takk senang duduk rasanya. Tapi,syu ok je. Takk student la kalau takk busy kan? hehe

Kawan-kawan.
Sejak dua menjak nie banyak sangat dugaan yg datang dalam hidup syu. Ada je masalah yg datang. Lepas satu satu Allah uji syu. Orang cakap,Allah akan beri dugaan pada orang yg kuat je. Syu kuat ke??? TAK ! SYU TAK KUAT ! Takk ada orang nakk support syu. Semua orang yg syu sayang,buad syu macam nie. Dyorang kecewakan syu. Dyorang bg masalah besar dalam hidup syu. Hidup syu tak sehappy dulu. Syu dah tak ada siapa-siapa pn. Harap2 kan kawan kt kuliah je nk buad syu ceria. Syu hilang tempat mengadu. Hanya Allah je yg setia mendengar rayuan syu. 

Kawan-kawan kt luar sana mesti gembirakan? Ada family yg memahami. Ada family yg sentiasa support korang. Untungnyaaaaaa korang. Alangkah bahagianya kalau syu pn ada macam tue. Hmmm syu sedih sangat. Syu kecewa,menyesal pun ada. Ya Allah,tabahkan hati syu. Final dah nak dekat. Sebenarnya,syu dah hilang semangat je nak study. Rasa macam malas sangat. Kalau pergi pun,buad cukup syarat je hidup kat dunia nie. 

Sekarang nie tahu tak apa yg syu rasa? Rasa macam nakk pergi jauh-jauh je. Tapi,pergi mana eh ? ? ? ?

Syu rindu zaman kecik-kecik syu dulu. Syu main-main tepi longkang ngn along. Petang-petang main taman permainan ngn along. Malam-malam pula,g mengaji ngn along sama-sama. Sampai rumah ikut pintu belakang,kami lumba siapa sampai ruang tamu dulu. HEHE syu ikut shortcut kt tingkap along ikut jalan dapur.  Masa tue pakai baju kurang la kan sebab baru balik ngaji. Syu pn panjat tingkap,tiba-tiba syu lost.................................... Cuba teka syu g mana? HEHE masa syu melompat tue syu terjatuh,kepala syu terhentak kt meja besi depan tingkap. Gara-gara kain baju kurung syu tersangkut tue la. HIHI 18jam syu tak sedarkan diri. Ganas kan? Lepas dari tue,syu tak boleh naik lift. Naik escalator pun tak boleh. Rasa macam kepala hotak nie bergoyang-goyang je. HIHI Masa tue adik syu 2 orang tue kecik lagi. So,g mana2 semua ngn along. Kalau gaduh pun,kejap je dah baik. Rindunya saat-saat tue. Kan best kalau masa boleh diundur. Tapi,itu semua dulu. Sekarang takk macam dulu. 

HUHU tiba-tiba syu beria sangat cerita-cerita nie. Argh buang masa lah ! 



Nota Siku : Ok la,syu nakk tidur kejap. Jap lagi nakk g lab soil pula. Byee ~

Sunday, 15 January 2012

Hari itu dalam sejarah ! bluekkk

Assalamualaikum Dear 

Entri yang kedua ! Wah,tiba tiba terrrajin. HIHI Ok ada benda yang nakk di sharekan dengan korang. Suatu sejarah baru telah tercipta. Apakah ? ok layan je gambar nie dulu. Sumpah,terbaikkk !
Muka tak RELA !

Model depan tue mamang CANTIK ! HAHA dah lama tahu. (bapak perasan) Cuba korang lihat dengan mata hati. Apa yg dapat korang perhatikan ? Perhatikan dengan teliti! Jangan tinggalkan satu patah perkataan pun semasa membaca. Ok ayat diatas berbunyi LOGI PENGOLAHAN KUMBAHAN. UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (PERLIS). Guess what,apa motif sebenar berdiri pacak kat depan logi tue? Adoi pakai macam tue tapi ambil gambar depan logi. WTFrog !

Berdirinya disitu adalah............................. untuk mengambil sample air kumbahan untuk Lab Fliud Mechanics and Hydraulics. Oh tidak ! Bila member-member suruh pergi ambil,aku dah buad muka. Bukan malas nakk g ambil,TAPI ah takk rela takk sanggup. Untuk run experiment ni,wakil je pergi ambil sampel waste water. Takk payah satu kelas pergi ambil. Kang dah jadi macam rombongan Kak Kiah pula. HAHA So,siapa yg bertuah kena pergi ambil tue ? ? ? Masa tue nakk menagis pun ada masa tue. Ah nakk menbazirkan air mata semata-mata air loji nie. Memang takk la ! TAPI nak takk nak memang kena pergi ambil lah. Masa tue hati nie memang tak senang lah. Duk fikir macam mana lah kejap lagi nie. Adoiiiii

Tapi,masih bernasib baikk lagi sebab gerak ke logi dengan mmber kelasss. 4 motor juga la menuju ke logi tue. Fuh,lega la sikit. Motif yg seronok dyorang follow tue bukan apa,nanti boleh suruh dyorang ambilkan. Tolong menolong kan amalan tyerpuji. HIHI ok Motif berjaya. Layan gambar ni yaww

Ini hero sayaa. HAHA 

Thanks Anam sebab tolong cedukkan air WANGI tue. Sayang gila gila gila lah ! HAHA kau memang ohsem. Masa itu,aku anggap yg kau lah HERO aku. HAHA time tue jela ! HIHI *JOKE*
Serius lah,masa naikk kat atas tue,SUMPAH BAU DIA HARUM GILA ! Sampai nak termuntah-muntah. Mata dah berair-air. Ah tak boleh jadi nie,terus turun bawah. Ingatkan nakk gagah kan diri juga,tapi tak segagah Anam. Selesai proses ceduk menceduk,masa untuk menuang air WANGI itu kedalam botol ! Perghhh memang terbaik lah. Nasib baik lecturer nakk 1 liter je sample waste water tue. Kalau bertong-tong,maun pengsan lah. HAHA


Maaf madam. Waste waternya takk sampai 1 liter sebab masa nakk tuang tue banyak sangat tercicirnye. Hero saya dah tak sanggup nak menceduk lagi air WANGI tue. Ah jadi la tue ! Sempat lagi tue bergambar dengan air WANGI. Ini sebagai BUKTI di hari tua. HAHA nakk tunjuk kat anak cucu. HIHI Inilah pengalaman terbaikk dalam hidup. Lepas ambil waste water nie,memang tak lalu nak makan. HAHA asyik teringat2 je view dari atas logi tue. Bluekkkkkkkkkkkkkkkk :p 


Nota Siku : Nakk jadi engineer sangat kann ? Rasakannnnnnn ! HAHA

STRESS 2012

Asssalamualaikum Si Cantikk dan Si Kacak ! 


Woww lama gila lah takk mengadap belog nie. Busy sangat ke? HEHE Takk sangat lah. TAPI memang busy lah. Almaklumlah bila dah semester-semestar atas nie banyak sangat benda yg kena bagi fokus lebih. Tambah lagi dalam study. Banyak sangat benda yg terpaksa dikorbankan. Antaranya, waktu TIDUR ku tergangu ! OH TIDAK ! Aku nie dah la hantu TIDUR. Eh wujud ke hantu tidur? HAHA tidur itu penting tau. Sangat penting ! Semenjak 2 menjak nie tidur pun lewat gila. Dengan kelass malamnya,report-report yg terbengkalai dan test sana sini. Serius stress gila sem 4 nie. E cepat lah habis sem 4 nie. Makk tak sanggup nyah ! Boleh terkojol makk mcm nie. WTFrog ! 


Bukan waktu tidur je terpaksa dikorbankan,waktu nak BERDATING pun terpaksa dilupakan. HAHA sabtu ahad ada je benda hal masalah. E tak boleh nak tgk orang senang sikit. Ah kadang kadang aku buad2 macam tak ada benda hal masalah pun. Keluar jela. E takk ROCK la nakk skema2 sangat. HEHE 


Bukan itu je tau, waktu makan pun terpaksa dikorbankan. E untungnya UiTM dapat student macam nie. HAHA So,terpaksa lah postpone waktu waktu nak makan. Kelas dari pagi sempai tengah hari. Sambung pula tengah hari smpai ke petang. Kelas malam pun nakk juga. OK TAK PAYAH MAKAN LANSUNG ! HIHI (ayat je lebih) Kita sebagai smart student kena la pandai curi-curi masa kann? Amboi,curi hati orang tahu kann. HIHI pandai pandai la curi masa bila nakk makan , nakk solat. 


Kadang-kadang tue, cuti-cuti malaysia pun terpaksa dilupakan. Gara-gara test bertimbun-timbun naik cuti raya cina nie , so terpaksa la lupakan niat yg suci murni nakk balik kampung halaman. Buad buad tak tahu yg cuti raya cina ini wujud tau. Bila member member beli tiket balik kampung , terus buad buad mata kau juling seolah-oleh tak nampak apa benda yg mmber korang pegang dan kecoh kecoh tue. HAHA 


Bila fikir-fikir balik , rasa macam nak patah balik je ZAMAN SEKOLAH DULU. Tak banyak benda sangat nakk difikirkan. Tak banyak sangat tanggungjawab yg nak digalas. Tapi, ZAMAN UNIVERSITI pun best juga. Serius best ! Kalau bab2 busy tue,semua nakk ke zaman sekolah balik kann? Bila bab2 enjoy nie semua nakk ke zaman universiti. Enjoy ke banyak sangat tanggungjawab ke itu tak jadi masalah kann? Yang penting HIDUP PERLU DITERUSKAN ! Takk ROCK la kalau nakk yg best2 je dalam hidup. Takk mencabar kann. Kadang-kadang masalah datang adalah untuk mewarnai hidup kita. BETUL takk ?

# Gambar tak tahu apa motiff sebenar #



Nota Siku : TEST TEST TEST TEST TEST ! Stress mengundang !