Follower Cik Syuhadah

Thursday, 30 June 2011

Jumaat yg Indah


Ini Nina Sakina.
Gambar ini diambil sebelum beliau dikenakan hukuman atas kesalahan membawa motor tanpa lesan di dalam UiTM,Perlis.
Dalam takut-takut pun sempat je lagi ambil gambar.
Cume kurang sikit tak ada 'peace' je. Kalau tak,tue la trademark dia.
Kan dah melayang RM20. Hihihi.
Apa2 pun,anda COMEL. ;DD



Ini pula Noor Farah Ain.
Beliau peneman saya diluar sementara menunggu Nina dan Nani mengadap Pak Guard yg baik katanya.
Sempat la kami bergambar-gambar diluar bilik tue.Siap tersenyum lagi baru pun sudah bercerai talak satu. Haha. Gurau je farah.
Maintain tersenyum yer ;))
Actully,banyak gila gambar kami-kami.
Tp,nak masuk kan,masalah tenet pulak lembab like siput bab 1.


 Mintak perhatian !
Ini aku la. Tuan punya belog usang ni.
Tak payah cerita ganyak pasal aku sebab dari awal aku dah banyak bercerita. hii



Ini KAMI.
Tapi yg berbaju kuning tue tak ada la gambar seorang.
Dia tue,susah sikt nk bergambar.
Tapi,bila dah bergambar,senyumnya sampai ke telinga.
Nurul Azianni namanya.

Lihat!
Sahabat-sahabat saya semuanya comel.
Tapi,masih tidak buleh menandingi keCOMELAN saya. Opss! Terlebih sudah.

Mereka-mereka ini lah telah membuad kan Jumaad saya menjadi INDAH.
Big thanks to youu All. ;DD 


GT a.k.a Gugur Taraf

Semalam busy gilaa kud siap kn assgnmt CSC yg takk ada kena mengena lansung dengan Engineering!
So,nkk tak nk kena la jugak buad. sebab,esok dah kena submit tahu takk.
Dengan lecturer nye yang garang mcm rimauu. aumm
Memang kena makan ubat batuk la kalau tak buad.

Buad punya buad,pukul 11 malam baru la aku balik bilik.
Actully,aku buad assgnmet kt bilik mmbe aku sbb kalau aku buad sorang2,serius tak tahu ape yg nk dingomel.
Sebelum balik tue. Aku singgah kt R&R dulu(bilik zam,bestpriend aku).
Then,baru turun bilik aku.

Sampai ke bilik,letak lappy then terus capai C510(sony). 
Gila terkejut aku bila aku baca mesej mak aku forward kt aku.

"RM0.00 UITM: YOU ARE LISTED AS A POTENTIAL GT (GUGUR TARAF). VISIT I-STUDENT PORTAL URGENTLY"

Seriusly,takk tahu nk buad apa.
Aku terus berlari naik atas pergi bilik zam.
Masa aku naik tangga nk ke bilik zam,rasa nk je langkah 5 6 anak tangga.
Punya la nk cepat sampai.Tp,kaki aku tak sepanjang itu.
2 anak tangga je mampu aku langkah.

Sampai je bilik zam,aku terus cek kt Student Portal.
Everything OK! 
Yuran dah bayar! Confirm2 la dah bayar sbb duit PT dah tolak siap2.
eeee,geram gila kud.

Aku pun balik bilik semula.
Roomate aku,Widad pun sbnrnya dapat mesej yg sama since sem 2 lagi.
Beliau cakap,try cek kt student portal. then,kalau dah bayar yuran dan dah buad valid course,just ignore je mesej tue.

Alhamdullilah.
Aku menarik nafas legaaaaaaaaaa.
Then terus call mak aku.
"Mak,mesej tue bgtahu,orang kena buang UiTM la(ckp sambil gelak-gelak)"
"Haa,bagus laa. Boleh terus kawin!"
"Kawin?? Bestnya.. Haha. Tak ada la. org tipu je. UiTM GILA!"

E.N.D



Sunday, 26 June 2011

Setahun Di Uitm,Perlis ;)

Ehem - ehem .
Serius macam tak percaya ouh!
Pejam celik. Pejam celik.
Dah setahun.
Sekejap gila.

Ok2. Harap bersabar!
Bukan aniversarry aku dengan Mr. Ketul-ketul laa.
Tapi, 
Setahun aku dan rakan-rakan seperjuangan di Uitm Arau,Perlis nie!
Fuhhhhhh. 
Panas . Panas.
'Adda,kalau tak panas tue,bukan namanya Perlis okk.'
Itu lah selalu yang akn aku dengar setiap kali aku mengeluh tentang panas.

Mengimbau kerbau kembali setahun yang lepas. -26/6/2010
Time nie serius macam bodoh-bodoh je.
Selekeh dan serabai.
Malu pun ada bila nk tengok gambar-gambar masa mula-mula datang nk daftar masuk.
Mak,ayah,adek,abg,datuk nenek semua datang nk hantar.
Tapi. Tapi.
Datuk dan nenek aku tak datang la.
Sedang bersenang lenang di kampung halaman. Hehe.

Teringat cerita masa family aku datang hantar aku kt Perlis.
Macam-macam lagat ada.
Paling aku tak buleh lupa. Adek aku yg comel tue,Syuhaiba sampai muntah kot.
2 3 kali jugak lah.
Tapi,still tak sampai-sampai.
Adek aku yang lelaki tue pun sama jugak.
Dah tidur bangun.tidur bangun pun tak sampai-sampai.
R&R jangan cakap la.
Pantang nampak je. Kompem singgah.
Haha. Maklum laa.
Tak pernah jalan jauh.
Kampung pun kt melaka. 1 jam 30 minit dah sampai.
Mak aku seminggu deman lepas hantar aku.
Kecian mak.
Then,mak aku cakap 'Angah, semester 1 dan semester 6 je mak datang tw'.
Serius,Sedih!
Tapi,aku paham.
Bukan dekat Selangor dengan Perlis.

Mari lihat gambar family aku yg seronok hantar aku ke Perlis ni.


Baju belang2 tue laa yg muntah-muntah.
Tp,still tak sampai-sampai.
Yang baju putih(kanan sekali)tidur bangun,tidur bangun pun still tak sampai2 lagi.
Hehe. Madam besar sampai sakit kepala seminggu.
Tuan besar berhenti dekat semua R&R yang jumpa.
Sakit belakang agaknya.
Yang baju kurung ala-ala ayu tue releks je.
Haha. Padahal dalam kereta sedang mengenang nasib di Perlis apabila berjauhan dengan keluarga ;(



Ini gambar saya bersama madam besar dan tuan besar.
Sedih!
Time nie beliau dah nk berangkat ke Selangorr.
Tinggal saya seorang.


Ok laa. Tak maku bermuram lagi,syuhadah!
Awak sudah pun semester 3 okk!

Sebelum aku end utk entry kali nie.
Mari aku tunjuk sedikit gambar-gambar di semester 1. Hehe.


Ni masa sem 1. Dalam lab Fizik.
Hehe. sempat lg berposing.



Ni pun masa sem 1. Depan academic Height.
Biasa la sem 1. Suka ber gambar.
Nk upload dalam fb.
Nk bgtau org kita-kita masuk U.
Haha. Tah apa2.

Sory la. Actully,banyak lg pict.
Tp,tenet lembab.
Nk upload pun susah.
So,sikit2 sudah la yer untuk sem 1.

Okkk. Sekarang gambar2 masa sem 2.
Seriusly,sem 2 paling best!
Haha. Tak best mana laa.
Actully,masa sem 2 kami mendapat berita yang menyeronokkan masa dalam klas.
Dimana,kami diarahkan balik ke rumah kerana hujan lebat dan dijangkakan Perlis akan banjir!
 Yaaahoooo.

Mari lihat 1 2 gambar banjir di Perlis.


Lihat ini. 
Kanak-kanak UiTM sedang berlari-lari untuk mendapat kan bus.
Sumpah!
Time nie kena tolak-tolak dengan lelaki! Aish.


Ni luar UiTM.
Seriusly,air semakin naikk.
Ape lagi.
Cabutt la balik Selangor.



Ni gambar dari luar teksi.
Tak dapat snap banyak.
Sebab bz orang2 telefon

Mari lihat gambar aku di semester 2.
Tak banyak sangat pun.


Nii gambar otw ke klass Fizik.
Semester 2 pun still ada Fizik okk.
Kira sem akhir laa ada Fizik.
Seriusly,semester 2 punya fizik best! Senang. Hehe.


Nii kawan-kawan kelantan saya.
Dari sem 1 sampai sem 3 kami still bersama-sama 1 kelas.
Yang belakang tue,lecturer.
Masa sem 2 nie,kami tak kenal pun sir tue.
Tiba-tiba termasuk dalam gambar.
Tapi-tapi!
Sem 3,sir tue lecturer math engineering kami.
Kami suka beliau mengajar.
Seriusly,,paham gilaa.

Ok okk.
Mari bercerita tentang sem 3!
Hehe. Sem 3 nii kira dah senior laa.
Tp,tak senior mana laa..
Yg bestnye sbb sem 3 dah buleh bawa kenderaan.

Dan-dan!
Saya dah mula pandai melawa-lawa sikit.
Sikit ke?
Macam banyak je.
Hehe. sem 3 pun tak habis lagi.

Mari lihat gambar2 sem 3 yg tak habis sem lagi nie.
Hehe.


Ini gambar baru je diambil kira2 4 hari yg lalu di dalam Dewan Kuliah aka LT4
Lihat la saya sedang menjadi model sambilan sambil berkoperat.
Model buku Mechanics of Materials tuee.
Untuk pengetahuan semua!
Subjek ini merupakan subjek kegemaran SEMUA!
Haha. Pasti ramai yg geleng-geleng kepala.
Sumpah! Susah gila subjek nii.



Ok. Berpakai macam ini bukan nk pergi belajar ok!
Tapi,nk pergi jalan-jalan sekitar UiTM. Haha.
Kalau madam besar lihat!
Pasti berkata "Eh kau nie,nk melawa ke nk belajar!"
Haha. Kecantikan itu adalah hak milik setiap wanita.
Cewahhhh!

OK la beb!
Ini sahaja tg menarik yg terjadi disepanjang 1 tahun aku bergelar pelajar UiTM Perlis.
Sesungguhnya sangat seronok merantau negeri orang.
Banyak benda aku telah belajar.
Ramai jugak kawan-kawan dari pelbagai negeri aku kenal.
Memang seronok.

Sambung belajar ke Universiti merupakan impian aku masa kecik-kecik dulu lagi.
Alhamdullilah. Allah telah makbul kan doa dan impian aku.
Benda yang paling aku gembira apabila mak dan ayah aku melihat aku menjejakkan kaki ke menara gading.
Mereka tersenyum lebar.
Insayallah.dengan izin Allah.
Aku akan membuat mak dan ayah aku terus tersenyum melihat aku memakai jubah dengan segulung diploma.

Akhir kata.
Aku amat menyayangi mak dan ayah aku.
iloveyouu,MAK!
iloveyouu,AYAH!
Tanpa mak dan ayah. Tak mungkin angah ditahap ini.

T.KASIH.




Thursday, 23 June 2011

Koperat Day.

Koperat la sangat cik Syuhadah oii!
Ke kaparat.
Haha. Itu dah lain maksudnyaa.



Peace peace kacang peace.
Credit utk Nina Sakina. ;)



Sangat sangat tak ada kerja.!
Orang lain semua sedang berfokus.
Aish! masa nie time SOLID.
subject KEGEMARAN tue. Haha.
Pasti ramai yg sedang mengeleng-geleng kan kepala kn.
Tidak benar belaka apa yg saya cakap td.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Ok okk. 
Tak ada cerita pun disebalik kaparat or koperat tu.
Tp,pada hari saya sedang berkoperat.
Hari itu sangat lah paling terindah.
Wink-wink.

p/s: Big thanks to Mr. ketul-ketul. Macam Biasa laa. ilysm.

Cinderella laa SANGAT! Takk rela makk.


Cinderella?
Haha. Seriuss takk lansung okk !
Tak ada gaya lansung! 
Sikit pun takk.

Ok okk.
Bukan aku saja nk post title yg bunyi macam gempak tue.
Tp kan memang betul.
Masa kelas soil aku terdengar la sorang hamba Allah nie.
Berkata dan bercakap lalu memanggil-manggil aku CINDERELLA.
Serius tak aku RELA. 
Dan serius aku tak perasaan. Hehe.

Tengok gambar nii :



Takk sama banyak kn?
Bukan sikit tw. Tak sama banyak gila.

Aish macam-macam la budak kelas aku ni.
Macam 1st and last je pakai macam nii pergi klass.

Tapi kan.
KEJAP-KEJAP! Tak habis lagi nie.
Aku tengok kn..
Aku la tengok sendiri.
Hehe. Ehem-ehem.
Macam ada gaya sikit je. 
HAHAHAHAHAHHAHHAAHHAHAHAHAHA.

That's All !

p/s : Credit utk Nurul Nadia.


Friday, 17 June 2011

Women Against Violence . Apa pendapat anda?




Actully, 
Ni title untuk assignment aku for this semester.
Untuk pengetahuan readear sekalian.
Ini merupakan title yg keberapa tah untuk my lectuter Madam Surina terima.
Banyak title yg kami pilih telah pun direject oleh Madam.
Finally,saya jumpa title nya menepati cita rasa Madam.
Alhamdullilah.

Assignment aku nie tak la banyak sangat markah nya.
Eventhough 15 marks only.
But,it hard to get a full mark.
Seriusly,
Agak susah.
Banyak sumber yg perlu di cari.
Of course copy cat not allowed.
Plagarism juga sama sekali tidak di benarkan.

Tetapi,
Saya tidak keseorangan. Pasti tidak akan keseorangan okk !
Besides,my beloved Madam.
Saya besama rakan seperjuangan saya,Farah.

Insyallah.
Berkat usaha pasti membuah kan hasil.
Amin



Wednesday, 15 June 2011

Tak lengkap Tanpa itu !


GEMPAK je title kan? 
Tapi,
Seriusly,sejak 2 3 hari nie,kalau tak makan je benda alah nie,confirm2 rasa macam tak kena je.
Bayangkan.
Sebelum tidur(malam),WAJIB makan 3 keping roti.
Sebelum pergi kelas,WAJIB makan 2 keping.
Nak tidur tengah hari,dalam 30 minit laa (penat). WAJIB makan 1 keping roti.
Bangun tidur tengah hari,WAJIB makan lagi 1.
Total up: 7 keping

G.I.L.A. Kan??
Buleh gemok macam nie.
Biar laa!
Memang nk gemuk pun.

Ni laa benda alah tue.
Macam mana tah aku tergila-gila kn sangat benda nie.
Seriusly,SEDAP gilaa.
Tryy la weyy!


Best One! Menang BEST laa.



 Nii la pelengkap kepada Best One tue.
Mr. Gardenia.




Mr. Gardenia vs bersama Ms. One Best.
Memang MASYUK laa.

Sesi Melepas Geram Part 1

SUMPAH! Menyampah gila dengar nama DIA! Grrr.
Tolonggg!

Nak lepas or update kt status blog macam open sangat kn?
Kang tak pasal2 jadi cerita panas.
So,
Nii la guna nya blog dimana berbagai dan pelbagai cerita yg buleh di cerita dan di lepas.


Meh ni story moory sikit.

Tadi calling2 la someone nii.
Ade hal sikit la nk bincang pasal biasiswa YBR .
Borak punya borak terkeluar la satu nama yg makin lama makin menusuk bila didengar.
Aish! Nak tak nk terpaksa la tadah je telinga ni.
Kalau end call,macam nampak sgt je kn.
Dah la beliau tue obses gila ngn DIA.
Layan jela kn.

Tp,seriusly macam dah tak tahan je.
Ape mahu buad?
a. buad bodoh
b. buad stupid
c. buad tak pandai
d. Semua di atas BETUL.

Ape-ape pn.
Rindu gila la kt MAMA dan AYAH.
HAHA. Macam tak ada kene mengena je. Ke ada sikit? HEHE.



Cantik dan kacak bukan MAMA dan Ayah saya.
iloveyouusomuch laaa..

Saturday, 11 June 2011

Kelantan KALAH? yeepiii ;)) Oppssss..

Sumpah bising gila bilik tv tadi.
Even bilik aku paling hujung (sebelah toilet) *perlu ke sebut? HAHA.
Pun masih dengar kaut gila suara mereka-mereka.
Macam mana la sahabat-sahabat saya yg biliknya sebelah bilik tv tue kn.
Kompem-kompem merana.
Kecian-kecian.

Dah laaa.
Tak mahu komen banyak-banyak pasal kelantan. HAHA.
Tapi,
Macam tak percaya jugak kelantan kalah.
Mesti Tok Guru datang nie.
Tue yg kalah.
Ish! tak baikk la kau nie syuhadah!
Tak ada rezeki namanya tue.
Tak ape la kelantan.
Bagi la peluang kt terengganu kita tue.

T.A.H.N.I.A.H Terenganu !
Makang ikang bayak-banyak la yer.
HAHA. Sumpah tak ada kaitan dengan ikan.
Saja nk tulis loghat ganu.

p/s: Esok Terenganu CUTI ! Sebab menang kan. 
Seriusly, 
Kau memandai je kn,syuhadah! Ngokngek .


Gaduh itu Bahagia. HAHA.


Syuhadah vs Norazmi

 Semalam gaduh.
Hari ni gaduh lg.
Esok pun gaduh jugak.
Lusa lagi la gaduh-gaduh.

G.A.D.U.H
Tue seronok la.
Tau tak kenapa?
Sebab kalau gaduh,memang TAKK laa aku yg pujuk.
Biar salah aku pun.HEHE.
Beliau jugak akan pujuk.

Nii buru lepas gaduh la ni.
Baru lepas kena pujuk.
TQ bos sbb susah-susah je pujuk.
 Takut la tue orang merajuk lama-lama.

p/s: Maaf la td terkeluar kata-kata kesat yee.. TERR tw. Bukan sengaja. Heee


i am so sory,dear! 
Janji buad lagii.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA.
iloveyouusomuch!


Friday, 10 June 2011

1 Message Maut

Salam owl!
(Tarik Nafas...Hembus...)
Pagi-pagi buta lg aku dah dapat 1 mesej maut dari seseorang.
Memang maut la.
Dia dah membunuh 1 mood aku pada hari sabtu yg ceria nie.
Baru ingt nk study ECG(Soil).
Ini yg jadi.
Memang tak ade hati perut la manusia nie.
Its okky la.
Aku pun telah membalas balik 4 mesej maut dekat dia. HAHA .
Sampai sekarang tak balas-balas.
Takut la tue. HEHE.

Tengok! 
Tiba-tiba mood berbelog sampai.
Bukan salah aku!
Salah org yg telah membunun mood aku tadi.

Ape-ape pun,
iloveyouu,laaa Norazmi!
HAHA.
Tak ade kaitan.

Thursday, 9 June 2011

Kami di Kuala Perlis jee


Ehem-ehem . HEHE.
First entry je dah cerita pasal kami ! 
Tak ada maknanya la.
Actly,nk bagitahu yg kami ke Kuala Perlis.
HAHA. Ini bukan first time tw!
Dah berbanyak-banyak time dah.
Cume yg special nye semalam,kami berbuka puasa disana!
KEJAP2!
Bukan kami tau! aku je . HAHA. Beliau tue teman je. 
Tapi, gaya macam org berpuasa je.
Puasa ape!
Makan strawberry celup coklat lg depan aku!
Hampeh! 
Tapi kan.............
Korang tak peliks ke?
Puasa ape bulan-bulan 6 nie.
2 bulan lg baru la puasa.HAHA. 
Aku ganti puasa la ngok.
Baru terhegeh-hegeh nk ganti la nie.
Tinggal 5 hari lagi.
chayok-chayok,syuhadah!

Ini gambar kami di sana!


Cuba tanya siapa ambil gambar kami?
Ce teka. Ce teka.



Smile! 
Hehe . Nasib baik tak nampak gigi tertindih-tindah aku tue.
Credit utk BELIAU.
1 lagi,korang tak bau kedai ke?
HAHA. Tue beg baru la.
Murah jee.



Seriusly,beliau sangat-sangat fotogenik!
1 tahun aku kenal,ingat kn malu-malu ambil gambar.
RUPA-rupanya,SALAH!
Pandai gila berposing-posing.
Kalah aku beb.
Apa-apa pun,credit la utk aku yg pndai jugak ambil gambar.
Angle yg betul menjadi kan gmbar tak cantik,jadi cantik .
Betul tak? HAHA . ;D

Okk la,before aku end.
Special thanks to Nor Azmi yg telah bawa aku jalan-jalan dan berbuka puasa di Kuala Perlis.
iloveyouusomuch,abg.