Follower Cik Syuhadah

Thursday, 4 August 2011

Simpati dengan Elia JR.bs

Assalammualaikum w.b.t

Lama gilaa tak update blog buruk ni kn. Al-maklum la busy mengalahkan PM. Test sana-sini. Naik lembik aku tak cukup tidur. HAHA. Syuhadah-syuhadah! busy-busy pun mesti banyak cerita nk distory moory kan. Tp,kenapa title ini yang kau pilih untuk diupdate setelah sekian lama kau mendiam kan diri. AISH! Kau apa tahu!! HEHE. Baca jee. Kalau suka sila comment-comment. Tak suka,peduli apa aku. opss. Maaf bulan-bulan puasa ni.

                           :: Apek Khairul Fahmi Dan Elia Putus Tunang ::



Actully,aku baru je tahu berita nie semalam. HAHA. Katak betul kau nie. Tempat lain tak nk duduk,bawah tempurung juga kau pulih. Dan kau memang Siput betul la. Lambat sangat tahu berita nie. OK fine. Aku lah katak aku lah siput ! HUHU. Aku dah banyak la baca-baca pasal mereka-mereka ini. Tak tahu sapa yg salah sebab masing-masing nk pertahankan diri masing-masing. Dari pembacaan aku la. Aku sentiasa mengatakan Elia tidak salah. Tapi,aku tak tahu cerita sebenar. Aku menilai dari pembacaan aku. So,jangan salah tafsir OK.

Kenapa kau simpati gila dengar Elia nie? : 

SEBAB

* Dia perempuan. Dan aku pun perempuan. Dia dari kaum  HAWA. Begitu juga aku. So, sepatutnya aku bersimpati dengan dia. Cuba kau tempat kan diri kau di tempat dia. Macam mana nk hadapinya? Adakah dengan senyum? Dan adakan dengan tangisan. Seorang perempun pasti mengerti. Kita tak seperti lelaki. kita tak sehebat lelaki. YES! Memang kita dari golongan yg lemah. TAPI! bukan untuk ditindas oleh kau,LELAKI. Sebagai perempuan aku sangat memahami hati seorang perempaun apabila dilukakan oleh LELAKI. *Acewah. Sabar Elia. Keluarga selalu disisi.


* Dia student UiTM. Dan aku pun student UiTM. I am Proud. Seperti kata perpatah cubit peha kiri,peha kanan pun terasa. Kena tak perpatah aku tue. Saat-saat dugaan sebesar ini datang menimpa Elia,saat-saat test dan quiz berdouble-triple datang. Aku yang tak berapa banyak masalah ni pun STRESS dan Strain. Ni kan Elia. Be strong Gurlz. Lihat ke hadapan. Kalau betul dia jodoh Elia,tak kemana. Perampas perlu dihukum. HAHA. UiTM diHATIKU.


* Dia warga blogger. Dan aku pun warga blogger juga. Aku nie salah seorang pembaca setia blog jejariruncing dia. Dengan kata lain. Tak penah miss la satu entry yg dia update pun. *Kembang tak kalau Elia baca ;D Bila baca entry dia yg sebelum-sebelum ni mesti kata dalam hati *BESTNYAA. *UNTUNGNYE ELIA * SERONOKNYA. Tapi,baru-baru nie aku tersentuh dan sangat sedih baca entry. Tajuknya DOAKU BUAT KEKASIH. Antara bait-bait kata yg membuatkan aku tersentuh :

            ~Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku,
              Bawalah dia jauh dari pandangan ku,
              Luput dari ingatan ku,
              Dan peliharalah aku dari kecewa.

            ~Biar sekuat mana aku menyintainya
             Aku pohon agar Tuhanku
             Melenyapkan perasaan ini
             Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

 

SEDIH ;( Sabar ye Elia. Kalau Elia bukan punca terputusnya tunang,pasti ada hikmah disebalik itu. 


Ini antara sebab mengapa aku mengatakan Elia tidak bersalah seperti tulisan biru diatas (berdasar pembacaan aku) :



Cantikk ke ? 

p/s : Korang menilai la sendiri. Mana betul mana salah. Dasar lelaki ! Tapi,kalau si PEREMPUAN nie tak melayan, tak menjadi juga. Bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyi.

                                                                                                          
                                                                                             Saya yang SIMPATI,
                                                                                                  ^ Syuhadah ^




5 comments:

mi2omar said...

ish3..sy xtaw nk kata apa sb xtaw nk caya sapa..
jodoh itu rahsia Allah..semoga elia tabah

Syuhadah Hamizi said...

Betul. Jodoh itu rahsia Allah. Selagi kita mampu pelihara hubungan kita,tidak salah bukan? Malah,memutuskan silaturahin itu kan berdosa.

alinac lover said...

sian dia kan

Syuhadah Hamizi said...

Kecian sangat ! Yg akan kecian nya pun ,kaum-kaum hawa je. Sbb memahami hati wanita.

ダーク少女 said...

ya pasti ada jodoh yang lebih baik untuk dy..