Follower Cik Syuhadah

Wednesday, 12 October 2011

MUET OHH MUET ! !

Assalamualaikum Reader :))


Lama takk update pasal diri sendiri kan. Ala takk ada yg menarik lagi yg nakk dicerita lagi. Sekarang kan tengah cuti sem. Activiti wajib cuti cuti sem ni adalah TOPUP TIDUR la. Almaklum la,time time kuliah dulu pukul 3 4 PAGI baru tidur. Kalau projek takk siap,maun takk tidur dibuadnyaa. HAHA padan muka! Siapa suruh buad kerja last last minit kan? HEHE Apa lagi. tidur memanjang la nampaknya cuti sem ni. HAHA takk kan la aku nk ambil gambar aku tidur kot upload dlm beog nie. Takk senonoh kann.


First aktiviti aku di cuti sem ni adalah MUET la di SMK PUNCAK ALAM. Sekolahnya cantik,tapi budak budaknya NAKAL NAKAL! Sama macam ALANG adikk aku. 


Ini slip exam MUET aku. *Esok nakk exam,malam  tadi baru print. TERUK TERUK 





   MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET)
     REGISTRATION SLIP FOR END-YEAR 2011
MUET/D
NAME
:
NURSYUHADAH BT HAMIZI
IC NUMBER
:
920324-05-5430
ADDRESS
:
CINTA 3-17 ASTANA ALAM 2
  
  
JALAN ASTANA 13/3,SEKSYEN 13
  
  
42300 PUNCAK ALAM

INDEX NUMBER
:
MB2005/3559
TEST CENTRE
:
SMK PUNCAK ALAM, PUNCAK ALAM

CODE
PAPER
DATE
TIME
DURATION
800/2
SPEAKING
12 OCTOBER 2011
11:00 am
30 minutes
800/3
READING
19 NOVEMBER 2011
8:00 am - 9:30 am
90 minutes
800/4
WRITING
19 NOVEMBER 2011
10:00 am - 11:30 am
90 minutes
800/1
LISTENING
19 NOVEMBER 2011
12:00 noon - 12:30 pm
30 minutes


 < DONE > 


Mari nakk share sikit pasal MUET ini.

MUET comprise 4 components :
  • SPEAKING TEST  [/]
  • LISTENING TEST
  • READING TEST
  • WRITING TEST

Sikit je kann weighting untuk listening dan speaking dua dua (15 %) Tapi,paper nie la kita kena SCORE. Semalam aku dapat tajuk SEX EDUCATION. Agak senang la :)) Tapi,next next paper takk tahu la. Harap harap senang macam speaking section ni =.= AMIN

Ini pula Test Score


Cuba tengok ! Score untuk READING banyakk kan? Reading ni takk ada la susah sangat kalau nk dicomparekan dengan WRITING. So, boleh la nakk score high mark untuk section ni. Target itu penting. INSYALLAH bolehh :))


OK ini pula aggregated score dia. Boleh la nakk budjet budjet dapat band berapa. Aku nie takk ada la CERDIK sangat bahasa omputih nie. Boleh la sikit sikit. Nakk target tinggi takut kecewa. Memandangkan diri ini tidak la secerdik its better target rendah rendah je. Lagipun kelayakan untuk sambung degree engineering at least band 3 so aku target BAND 3 pun okk. Sedang sedang suam suam kuku orang cakap. HEHE 

Aku nakk cerita sikit pasal speaking section aku semalam. Aku pergi dengan MAKK tercinta aku. Terima kasih makk sebab sudi teman. Kecian makk lama gila makk tunggu. dalam slip tue tulis 30minit. SUMPAH PENIPU! Lama gilaa kot. 2 jamm kot makk aku kena tunggu. Aku dalam hall tue jangan cakap la perasaan nubess aku macam mana. 

HEHE satu lagi kan aku bergroup dengan budak budak UiTM PUNCAK ALAM rupanyaa. Budjet dengan budak budak FORM 6 je (boleh la nak goreng goreng sikit) HAHA tapi dengan budak UiTM. Dah la semua DEGREE aku je budak DIPLOMA. Tapi dalam bilik EXAM tue takk ada maknanyaa orang MUET tue tanya budak degree or budak diploma. SEMUA setaraf je. Tapi OVERALL okk la juga. Now nk focus on writing reading and listening pula.

Sampai disini jela. OK BYEEE.


Nota Siku : Kawan kawan doakan aku tau tau tau. TQ 


3 comments:

Lya Colours said...

saya dulu pon dpt band 3 je. cukup2 makan. huhu

✿ cik pieQa ✿ said...

gud luck bebeh :)

Syuhadah Hamizi said...

lyaa > band 3 pun dah okk kan?

cikk pieQa > terima kasih sayang :))