Follower Cik Syuhadah

Thursday, 13 October 2011

S.I.N.G.L.E. punn OKK what !

Assalamualaikum Reader Terrrsayang. Wah terlebih pula rrrr dia.

Sekarang semakin bertambah pengikut ZONE SYUHADAH niee. Alhamdulillah :)) Harap harap bukan sekadar mengFOLLOW yerr. Sudi la membaca sedikit entri yg takk seberapa. Almaklum la bila BUDAK ENGINEERING mula bersastera. HEHE takk sama macam budak sastera berkarya. Tapi, aku cuba okk. YEAH! *semangat pula nk berbelog

Tadi berjogging la dari belog ke belog. Ada jumpa 1 entri ni yg sangat menarik tertarik mmg deBOMB ( ok jangan nakk hyper sangat). So,mahu la aku mengeSHARE sikit. Memandangkan STATUS aku sekarang kan SINGLE double mingle :)) HAHA 


Ini antara alasanyaa MENGAPA seronok berSINGLE :

S.I.N.G.L.E

1. Telepon takk buad bising 24 jam menyebabkan pencemaran bunyi.
kalau takk setiap saat , minit , && jam berbunyi je telepon tue. Kalau la dia ada mulut , maun kena sumpah seranah dibuadnyaa. Mana takk nyaa , takk boleh rehat dibuadnyaa. (betul juga kan) Alaa mesej pun benda yg sama je. Buad ape? Dah makan ke? Sihat? Argh BOSAN ! 

2. Bebas bergerak tanpa halangan.
kalau bahasa LEMBUT dia, seronok takk kena KONGKONG. HAHA habis lembut dah tue bahasa. Kalau takk setiap masa ke mana jua nak pergi kena bagitahu. Konon konon kena minta izin dulu nak pergi mana mana. Kalau kt office tue kira macam punch card nak keluar g rehat atau balik kerja la. Kalau takk banyak cakap takk apa. Nie sebelum END call mesti tanya nakk balik bila? Takk sempat nak jawab,dia dah cakap " Balik sebelum magrib" ??? OK !

3. Takk payah nak jaga penampilan sangattt.
Pakai la mana mana baju yg dah gosok. Pakai je tudung yg dah siap tergantung. Pakai je jeans mana ada. Kalau malas tahap gaban,pakai tracksuit pun OK ! HAHA takk payah nakk jaga sangat la penampilan. SEMPOI 

4. Boleh keluar dengan sesiapan pun. Takk ada orang nak CEMBURU BUTA.
Jangan cakap nk keluar dengan lelaki. Dengan perempuan pun kena bertegang urat nak minta keluar. Terpaksa mengeluarkan kata kata manis meyakinkan dia. Macam macam kena berleter dulu. Kena marah dulu. Macam macam la disebutnya. Di baca dari A sampai Z. Fuh ! SEKSANYA. Baikk takk payah keluar pun takk apa dari kena mengadap benda benda ni =.=

5. Takk payah pujuk memujuk.
Bab ni memang aku paling lemah gila. Tapi time DOUBLE dulu nakk tak nakk kena la juga buad kerja pujuk memujuk tue. Bila time aku kang,takk nak pula dia pujuk. Selalunya lelaki jarang merajuk. Kaum kaum HAWA je sukaa kerja merajuk merajuk nie. HEHE :)))

6. Takk ada masalah angauu.
HEHE angauu ? kelakar pula pn cakap pasal ni. Tapi,memang betul pun. Kadang kadang tue berangan kemain. Kalah MAT JENIN ( betul ke?) HAHA ada tue sampai tersengeh sengeh sorang sorang macam kerang busuk. GILA apa anak aku nie! Keluar la ayat tue dari mulut makk aku. Aku hanya mempu tersenyum sebijik macam kerang busuk weh! HEHE

7. Takk membazir duit.
Ok yg ini 110 % aku SOKONG. Semenjak SINGLE mingle nie memang SAVE la duit aku weh! Berbaloi baloi. Takk payah nk topup kerap sangat. Kalau takk,cepat je habis kredit. Mana takk nya. Pagi petang siang malam mesej la,call la. Tambah pula bila dah rindu tahap GABAN, ber3G lagi. Kalau macam nie,Anak toke BALAK pun boleh bankrap. HEHE tapi duit aku semenjak SINGLE ni habis kat beli makanan je. Ha ok la kann? Makan kenyang apa. 


 < Finally >

I LOVE BEING SINGLE


Nota siku : Kadang kadang SUNYI juga. Takk apa la. Mungkin ada HIKMAH disebalik semua ni. Be strong Syuhadah ! # Don't worry if you're SINGLE ♥ God is looking at youu right now,saying "I'm saving this one for someone SPECIAL"

8 comments:

Aimie Erika said...

wah ! sy nak single jugak laa ;)

fafa (n_n) said...

huhuhu ... cik fafa un single ag. heheheh yes single is btter

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Single is simple! :D

Syuhadah Hamizi said...

HEHE boleh la kita tubuhkan persatuan single kan kan kan? joke :))

sabrina amran said...

single is simple , couple be trouble ~

Syuhadah Hamizi said...

wah jangan trouble sangat ok. Nanti kawin juga kan? ke nakk single memanjangg nie? HIHI

Edy Fee said...

ok what engineer ..
hehe hurmm bab duit tu sokong..hahaha
hurmm classmate jual topap..kaya dia..ayoo

Syuhadah Hamizi said...

bab duit je ke sokong? lain lain?
HEHE itu la untung buad busines nie. cepat KAYA :)