Follower Cik Syuhadah

Wednesday, 9 November 2011

Apa Khabar Jodohku?


بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم


Assalamualaikum jodohku. 
Berat rasanya kelopak mataku untuk tertutup malam tadi. Bagaimana dengan kamu? Apa kamu selalu terbangun di sepertiga malam terakhir? Dan apakah mulutmu terus menerus berzikir dimalam hari?
Jujur aku rindu kamu, wahai jodohku.
Tapi saat ini belum saatnya untuk kita bertemu, bukannya aku tak mahu, atau aku tak rindu. Tapi sememangnya kerana perjalanan kita masih panjang, dan masih banyak kewajipan yang harus kita penuhi saban waktu.Kadang–kala aku berfikir, apa nanti saat subuh tiba kau akan membangunkanku? Mengajakku bertafakur dan bersujud kepada-Nya?
Berat hati ini menantikanmu, gelisah pula hati ini memikirkanmu.
Adakah kau selalu menghiasi langkahmu dengan kebaikan-kebaikan? Apakah nanti saat zuhur tiba, kau akan meninggalkan kesibukanmu sementara, hanya untuk menghadapNya?
Jodohku, sihatkah kamu?
Kalau aku berada disampingmu saat ini, mungkin aku akan merawatmu dengan penuh kasih sayang.
Jodohku, sabar dan tenanglah.
Aku disini masih bersabar menanti mu. Janganlah hatimu bersedih, senyumlah kerana aku yakin kebahagiaan akan selalu menyertai kita.Jikalau detik ini hatimu sedang terluka, berwuduklah dan dekatkanlah dirimu kepada-Nya. Tetapi disini aku berharap agar kamu baik-baik saja.
Jodohku, aku rindu kamu.
Bilakah kita akan bertemu? Begitu banyak hal yang ingin ku ceritakan kepadamu. Begitu banyak pula harapanku untuk menantikan nasihat–nasihat mu.Hati ini kosong, dan hati ini tak sabar menanti kehadiranmu yang akan membalut dan menyembuhkan luka dihatiku.
Jodohku
Adakah kau juga rindu padaku?. Bagaimana dengan Quranmu? Sudahkah kau baca diantara maghrib dan isyak?. Apa yang kau fahami dari surah itu?. Ceritakanlah kepadaku ingin aku mendengarnya.Dan begitu juga dengan keluhanmu, aku sedia mendengarnya. Apa perubahan  yang kau lakukan dari hari ke hari? Semakin baikkah? Ketahuilah, ku hanya mengharapkan yang terbaik buatmu.
Jodohku
Disetiap langkahku dan seusai solatku, ku bisikkan AL-Fatihah untukmu, agar kau selalu berada dijalan-Nya. Bersabarlah sayang, waktu-waktu ini bukanlah waktu yang lama dan ingatlah sayangku, janganlah sampai dirimu tersalah memilih jalan.
Jodohku
Nantikanlah diriku, dengan perbagai kebaikan yang nantinya akan membawa rahmat untuk kita dari-Nya. Jagalah dirimu dari hal-hal yang dilarang agama kerana aku mencintaimu secara tulus dan ikhlas demi-Nya.
Jodohku
Bersiaplah kau untuk mencintaiku secara tulus dan redha menerima segala kekuranganku dan membenarkanku dikala aku salah.Sayang, berusahalah membahagiakan orang tuamu .. dengan menjaga sikapmu dan tutur katamu. Aku yakin kau adalah seorang yang sabar, seorang yang cekal, seorang yang boleh membesarkan anak–anak kita kelak dengan penuh hikmah. Ingatlah, jangan pernah dikau merasa keseorangan kerana aku disini masih setia menantimu.
Jodohku
Seandainya siang sudah berlalu.. pejamkanlah matamu dengan buaian doa, dariku yang selalu kuhadiahkan untukmu.
Jodohku
Ingatlah sayang, aku selalu ada untukmu.Semoga kerinduanku ini akan terjawab, seiring berjalannya waktu dan semoga ALLAH yang maha Esa selalu membimbing kita ke jalan yang diredhai-Nya.
A M I N

Nota Siku : Siapakah jodohku ? Dimanakah jodohku? Bagaimakakah jodohku? Hm aku hanya mampu berdoa dan terus berdoa. 

2 comments:

fiza said...

Salam kenal kawan baru. Mekasih sebab follow blog saya, i follow back ☺☺

Berserah padaNYA saja, insya'allah...ada jodoh tu ☺☺

Syuhadah Hamizi said...

salam perkenalan. insyallah fiza. adda tunggu dan terus berdoa :))